Anastasia Nichita a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de la Paris

  • 10 August 09:06
Anastasia Nichita a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătoarea de stil liber, Anastasia Nichita, a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportiva din Republica Moldova a cedat în fața japonezei Tsugumi Sakurai, cu scorul de 0 la 6.

Până a ajunge în finală, luptătoarea le-a mai învins pe nemțoaica Sandra Paruszewski, brazilianca Giullia Penalber și chinezoaica Kexin Hong.

Sportiva a fost felicitată de președinta Maia Sandu, care a remarcat că odată cu această performanță Anastasia Nichita scrie o nouă filă în istoria sportului moldovenesc.

Anastasia este prima moldoveancă ce aduce o medalie olimpică de argint din istoria Republicii Moldova. Îți mulțumim, Anastasia! Ai avut un drum lung și plin de greutăți, însă spiritul tău de luptătoare și munca enormă depusă te-au transformat într-o mare învingătoare. Ești un exemplu pentru noi toți, și, mai ales, pentru copiii și tinerii din Moldova. Lucrurile cu adevărat mari se fac prin multă muncă. Întreaga țară te aplaudă și te așteaptă cu drag acasă. Felicitări și echipei de antrenori și medici care a fost alături de tine”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Și premierul Dorin Recean a remarcat că Anastasia a demonstrat că Republica Moldova are sportivi excepționali.

Anastasia Nichita aduce acasă o medalie de argint de la Jocurile Olimpice de la Paris, demonstrând încă o dată că Moldova are sportivi excepționali, cu un spirit de luptă neclintit și o determinare de fier. Felicitări, Anastasia! Ai ridicat din nou steagul Moldovei pe podiumul olimpic și suntem mândri de tine!”, a scris premierul pe Facebook.

Anastasia Nichita este la a doua evoluție la Jocurilor Olimpice, prima fiind la Tokyo, unde s-a clasat pe locul 7.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău