Anastasia Nichita: „Este argint, dar pentru mine e mai scump decât aurul și decât orice metal din lumea aceasta”

  • 10 August 13:29
Anastasia Nichita: „Este argint, dar pentru mine e mai scump decât aurul și decât orice metal din lumea aceasta”

Luptătoarea de stil liber Anastasia Nichita a mers la Paris după o medalie olimpică, iar rezultatul obținut este cel spre care a tins de-a lungul carierei sale sportive de până acum, astfel că visul său a devenit realitate. „Este argint, dar pentru mine e mai scump decât aurul și decât orice metal din lumea aceasta”, a declarat sportiva după evoluția sa în finala Jocurilor Olimpice.

Anastasia Nichita a remarcat, într-un interviu pentru serviciul de presă al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, că a avut un an foarte greu. Practic, din februarie și până în aprilie, nu s-a putut antrena la saltea, a făcut doar pregătire fizică, întrucât a avut o fractură de coastă, după care, la început de iunie, a avut o operație la genunchi. În tot acest timp nu a pierdut încrederea că va ajunge la Jocurile Olimpice și va reveni cu medalie.

Sportiva spune că dedică această medalie fratelui său, care a adus-o pe salteaua de lupte, dar care nu mai este în viață. De asemenea, o dedică tuturor celor care au fost implicați în procesul său de pregătire, „oamenilor cu suflet mare care s-au rugat pentru ea” și care s-au bucurat pentru rezultatul obținut.

Este nu doar medalia mea, este medalia întregii țări”, a declarant Anastasia Nichita.

Antrenorul lotului național de lupte feminine consideră că echipa a avut o evoluție foarte bună la Jocurile Olimpice de la Paris.

Este o medalie de argint cu prețul celei de aur și asta ne face să ne mândrim foarte mult”, a spus Andrei Chiperi.

Antrenorul a remarcat că și celelalte fete din lot au un potențial foarte mare, iar participarea lor la Jocurile Olimpice va fi o experiență foarte bună pentru ele și le va ajuta la jocurile viitoare, de la Los Angeles.

Anastasia Nichita a devenit vicecampioană olimpică la lupte libere. Ea a cucerit medalia de argint în finala cu japoneza Tsugumi Sakurai. Anastasia Nichita este la a doua evoluție la Jocurilor Olimpice, prima fiind la Tokyo, unde s-a clasat pe locul 7.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
22
Thu
20
Fri
22
Sat
23
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău