Analiză | Care sunt aeroporturile din Europa cu cele mai multe zboruri anulate

  • 05 August 09:51
Analiză | Care sunt aeroporturile din Europa cu cele mai multe zboruri anulate

Aeroporturile cu cel mai mare număr de anulări de zboruri din vara aceasta sunt Luton (Londra), Viena și Santorini (Thira), iar aeroporturile cu cele mai puține anulări, Zaragoza (Spania), Corfu (Grecia) și Istanbul, arată datele unei companii tehnologice de călătorii.

„Cele mai rezervate aeroporturi de destinație pentru luna august sunt Luton, Milano Bergamo International și Bruxelles South Charleroi, iar cele mai multe anulări de până acum s-au înregistrat în Luton, Aeroportul Internațional Viena și Aeroportul Național Santorini (Thira). Aeroportul Internațional Atena și cel din Gatwick sunt și ele pe lista aeroporturilor cu un număr ridicat de anulări. Călătorii pot încerca destinații alternative pentru vacanțe, pentru a evita riscul anulării zborurilor sau a bagajelor întârziate sau pierdute, scrie Digi24.

Printre aeroporturile cu un număr scăzut de anulări se numără Zaragoza (Spania), Aeroportul Internațional Corfu (Grecia) și cel din Istanbul (Turcia)", conform datelor furnizate de Kiwi.com.

Vara aceasta, oameni din toată lumea călătoresc intens iar românii nu fac excepție, ajungând pe locul 9 în topul naționalităților care se deplasează internațional cu ajutorul acestei companii în luna august.

În această lună de vară sunt cele mai puține rezervări pentru călătorii, în condițiile în care românii călătoresc cu 38% mai puțin decât în iunie și cu 40% mai puțin decât în iulie, transmite Agerpres.

„Prima săptămână din august este cea mai aglomerată pentru călătorii din România către alte destinații, cu o scădere de 24% pentru a doua săptămână și 40% pentru cea de-a treia. Totuși, datele se pot schimba, având în vedere că vara aceasta 47% dintre români își cumpără biletele cu mai puțin de două săptămâni înainte, 11% le achiziționează cu 4-6 zile înainte de plecare, iar un procent de 19% cu doar 3 zile sau mai puțin înainte”, arată datele companiei de călătorii.

Între iunie și iulie 2022, compania a înregistrat în România o rată a anulărilor din partea companiilor aeriene de 4,07%, față de 1,39% în lunile aprilie și mai, pe când în august aceasta este de 2,83%. Este de așteptat ca numerele din această vară să scadă semnificativ în toamnă. Până acum, pentru luna septembrie, companiile aeriene au o rată a anulărilor de 1,83%, arată sursa citată.

De asemenea, există o creștere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor: comparativ cu 3,65% în lunile aprilie și mai, în ultimele 2 luni aceasta a ajuns la 4,8%. Până acum, pentru luna august, aceasta se situează la 2,17%, iar pe moment, pentru luna septembrie este de 1,41%.

Datele au fost extrase în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2022 pentru perioada verii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău