Analistul Michael Kofman: "Îi mai dau armatei ruse maximum trei săptămâni"

  • 05 Martie 2022 13:06
Analistul Michael Kofman:

Michael Kofman, unul din cei mai buni analiști ai războiului din Ucraina, susține că în cel mult trei săptămâni conflictul se va stinge, scrie ziare.com.

Încă din toamna trecută, Kofman a observat că mișcările trupelor ruse sugerau că urmează cu adevărat să intre în Ucraina, precizează sursa citată

 

Sfarsit razboi

 

"Încerc să nu fac prea multe predicții. Cred că, având în vedere toate problemele din campania rusă, presupunerile delirante, un concept de operațiuni imposibil de realizat, slab pregătiți pentru un război susținut ca acesta, îi mai acord (armatei ruse - n.r.) cel mult trei săptămâni înainte să devină o forță epuizată", a scris acesta pe contul său de Twitter.

 Michael Kofman spune că e posibil să urmeze o încetare temporară a focului de ambele părți, timp în care cele două armate să se reorganizeze și să se reaprovizioneze sau chiar să se ajungă la o înțelegere.

Jurnaliștii de la BBC au publicat joi, 3 martie, cinci scenarii posibile care ar putea duce la încheierea conflictului din Ucraina. Potrivit acestora, unul ia în calcul asasinarea președintelui Vladimir Zelenski, iar altul, înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău