Analistul Ion Tăbârță: A nu condamna invazia rusă în Ucraina este o modalitate de a dezinforma

  • 23 Noiembrie 2023 17:13
Analistul Ion Tăbârță: A nu condamna invazia rusă în Ucraina este o modalitate de a dezinforma

„A nu condamna invazia rusă în Ucraina este o modalitate de a dezinforma. Este binecunoscută atitudinea partidelor de stânga de a nu condamna anumite acțiuni clare. Ceea ce avem în Ucraina este revanșismul neo-imperial al Rusiei”, a declarat analistul Ion Tăbârță, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Potrivit analistului, revanșismul lui Putin rezultă din faptul că acesta nu a acceptat destrămarea URSS.

„Vladimir Putin are percepția lui asupra proceselor istorice, asupra proceselor etnice. El nu vrea să înțeleagă câ slavii de răsărit au evoluat în trei popoare distincte, apropiate dar distincte - ucrainenii, belorușii și ucrainenii. De asta a declanșat un război în care mor mulți oameni nevinovați”, a spus Ion Tăbârță la TVR MOLDOVA.

Acesta a menționat că este bine știută poziția partidelor de stânga din Republica Moldova.

„Acestea încearcă să dezinformeze sau să deturneze atenția, menționând că nu este treaba Republicii Moldova. Noi trebuie să ne facem alegerea și este bine că actuala conducere a condamnat fără echivoc acest atac barbar al Rusiei contra Ucrainei”, a spus analistul.

Afirmațiile lui Ion Tăbârță vin ca o replică la deputatul PSRM, Adrian Lebedinschi, care, în cadrul emisiunii, la intervenția moderatorului, a refuzat să condamne explicit invazia rusă din Ucraina.

„Noi trebuie să avem relații bune și cu Estul și cu Vestul. Există unele forțe care stimulează războiul din Ucraina. Lucrurile nu sunt chiar așa de clare, acesta nu este pur și simplu un război, este un război economic în primul rând. Noi suntem pentru ca acest conflict să fie sistat cât mai urgent”, a spus Adrian Lebedinschi.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Mon
6
Tue
7
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău