Analist politic despre viitorul Guvern: Multă expertiză și puțină memorie instituțională

  • 04 August 2021 08:30
Analist politic despre viitorul Guvern: Multă expertiză și puțină memorie instituțională

Fără un trecut guvernamental solid, dar cu multe cunoștințe în domeniul consultanței. Sunt aprecierile comentatorului politic Anatol Țăranu date echipei guvernamentale conduse de Natalia Gavrilița. Potrivit analistului politic, criteriul integrității și loialității față de obiectivele președintei Sandu ar fi stat la baza creării noii garnituri guvernamentale. Reprezentanții partidului de guvernare recunosc că viitorii membri ai Guvernului rezonează cu ideile și valorile promovate de PAS, notează IPN.

Anatol Țăranu și-a exprimat speranța că actuala componență a Cabinetului va reuși să promoveze un nou model de guvernare în Republica Moldova, deși membrii echipei au puțină experiență de activitate în instituțiile publice.

„Multă expertiză și puțină memorie instituțională. Cu experiența în acest Guvern este mai problematic. Mulți din membrii viitorului Guvern nu au un background guvernamental solid. Sunt foarte multe nume noi, oameni tineri care nu sunt împovărați cu apucăturile fostelor guvernări. Să sperăm că vor putea să aducă un curent proaspăt în tot ce înseamnă guvernarea în Republica Moldova ”, a spus comentatorul politic Anatol Țăranu, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la JurnalTV.

Potrivit lui Țăranu, președinta Maia Sandu ar fi avut un cuvânt greu de spus la crearea noii echipe guvernamentale.

„Programul de guvernare este foarte voluminos, asta înseamnă că oamenii cunosc și au ambiții. Oamenii au fost aleși, inclusiv, la nivelul președinției. S-a apreciat, în primul rând, integritatea. Cu siguranță, sunt loiali președintelui Maia Sandu și acest principiu a fost prezent atunci când a fost concepută componența acestui Guvern”, a spus Anatol Țăranu.

Reprezentanții PAS recunosc că echipa guvernamentală a fost creată din oameni care împărtășesc ideile PAS și au aceleași viziuni în privința dezvoltării și modernizării țării.

„Oamenii când creează o echipă au aceleași valori, principii și subscriu obiectivelor comune, pentru că merg în Guvern să lucreze împreună. Sunt oameni cu care noi am colaborat pe parcursul anilor, de expertiza cărora am beneficiat și pe care-i cunoaștem. Dar în același timp, doar 4 membri ai echipei guvernamentale sunt membri PAS sau dețin vreo funcție în partid, restul sunt oameni care nu sunt afiliați partidului ”, a spus vicepreședintele PAS Dan Perciun.

Cabinetul propus de Natalia Gavrilița este format din 13 ministere, față de 9 câte erau până acum.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău