Analist politic: „După ce Ucraina a recuperat Hersonul, cred că vor urma toate celelalte localități, inclusiv Crimeea”

  • 12 Noiembrie 2022 10:47
Analist politic: „După ce Ucraina a recuperat Hersonul, cred că vor urma toate celelalte localități, inclusiv Crimeea”

Analistul politic Victor Ciobanu susține că după ce Ucraina a recuperat Hersonul va urma și celelalte localități, inclusiv Crimeea. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Este un moment de cotitură în acest război. Este un fel de „Stalingrad” pentru armata rusă, după cedarea Kievului, după retragerea din Harcov. Iar, acum Hersonul se întoarce în Ucraina, acolo unde îi este locul și cred că după asta vor urma toate celelalte localități, inclusiv Crimeea,” a declarat Victor Ciobanu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.   

Totodată, analistul Veaceslav Berbeca a mai adăugat că această grupare care exista, punea în pericol Nicolaev, Odesa, iar dacă aceste orașe erau să cadă, atunci erau foarte aproape de noi.

„Cred că putem să respirăm mai ușor. Odată ce această grupare a fost spulberată s-a retras dincolo de Nipru, situația s-a schimbat radical și am putea puțin altfel să ne uităm la lucruri. Având în vedere cum evoluează acest conflict, cred că Federația Rusă își va pierde puterile practic în toate. Putem aduce exemplu conflictul din Carabah, acolo deja numai contează Rusia și sper ca asta să fie și cu regiunea transnistreană. Avem mare noroc cu nu au legătură directă cu această regiune și lucrurile cred că vor fi rezolvate pașnic, așa încât să nu fie influența Federației Ruse în continuare aici,” a mai adăugat analistul politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău