Ana Taban ar putea fi numită în calitate de ambasadoare a Republicii Moldova în Republica India

  • 06 Septembrie 2023 10:38
Ana Taban ar putea fi numită în calitate de ambasadoare a Republicii Moldova în Republica India

Ana Taban ar putea fi numită în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica India, cu reședința la New Delhi. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, 6 septembrie, avizul consultativ pentru candidatura agreată, transmite Serviciul de presă al legislativului.

Ana Taban este licențiată în științe politice și are o diplomă de master în management internațional și inovație. În prezent, aceasta activează la Ambasada Republicii Moldova în India. Anterior, în perioada 2015 – 2018, Ana Taban a activat, la Ambasada Republicii Moldova în Franța, fiind consilieră în domeniul politic și economic. Ana Taban are o experiență de 11 ani în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.  

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcția de ambasador sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău