Ana Revenco, propusă pentru funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

  • 16 Octombrie 2023 09:30
Ana Revenco, propusă pentru funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

Șefa statului, Maia Sandu, a semnat scrisoarea prin care propune Parlamentului numirea Anei Revenco în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, transmite Președinția.

În perioada august 2021 - iulie 2023, Ana Revenco a deținut funcția de ministră a Afacerilor Interne. Având o vastă experiență în domeniul securității și comunicării strategice, a activat anterior și în funcția de Consilieră a Președintei Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și Secretar al Consiliului Suprem de Securitate. La fel, Ana Revenco a condus Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Ministerului Afacerilor Interne și a fost fondatoare și directoare executivă a Centrului Internațional „La Strada” Moldova.

Fosta ministră de Interne a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, menționând că va depune tot efortul pentru ca cetățenii R. Moldova să trăiască într-o societate liberă și bine informată.

Coordonarea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării este o provocare pentru mine. Faptul că am fost nominalizată pentru această funcție de Președinta țării este o onoare și totodată o mare responsabilitate.

Dacă voi coordona acest Centru, voi face tot ce îmi stă în puteri ca să asigur buna funcționare a unei instituții atât de importante pentru asigurarea stabilității sociale în țara noastră. Influențările și manipulările externe ale informației, falsurile și atacurile hibride aduc daune la fel de mari ca războiul și crima. În acest context, voi depune tot efortul pentru a asigura că trăim cu toții într-o societate liberă și bine informată.

Săptămâna aceasta în Parlamentul Republicii Moldova se va discuta această nominalizare. Până la decizia legislativului nu voi face alte declarații”, se arată în postare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău