Ana Revenco a fost numită în funcția de directoare a Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

  • 19 Octombrie 2023 12:56
Ana Revenco a fost numită în funcția de directoare a Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

Ana Revenco a fost numită în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, pe un termen provizoriu de 12 luni. Proiectul a fost susținut în Parlament de 60 de deputați PAS, în timp ce 15 deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au votat împotrivă, transmite Radio Chișinău.

Fenomenul dezinformării a existat ca parte a războiului rus timp de 30 de ani și a luat amploare în urma invaziei ruse în Ucraina, a subliniat Ana Revenco. Ea a precizat în Parlament că dezinformarea țintește nemijlocit asupra siguranței cetățenilor.

„Centrul va pune la dispoziție cunoștințele și instrumentele ca cetățeanul să cunoască cum să verifice sursele, cum să verifice factologia, dar și cum să verifice intenția în spatele autorului a acestei informații. Iată care este misiunea centrului – protecția cetățeanului prin consolidarea de capacități”, a declarat Ana Revenco.

Candidatura Anei Revenco a fost propusă de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în conformitate cu prevederile Legii privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Potrivit documentului, Centrul va avea misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău