Ana Revenco a devenit oficial șefa Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial

  • 21 Octombrie 2023 12:05
Ana Revenco a devenit oficial șefa Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea Parlamentului prin care Ana Revenco a fost numită în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, Ana Revenco este numită în funcție pe un termen provizoriu de 12 luni. 

Hotărârea a intrat în vigoare la data adoptării și poate fi contestată în instanța de judecată în termenul stabilit de prevederile Codului administrativ. 

Candidatura Anei Revenco a fost propusă de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și aprobată ulterior de Parlament. În perioada anilor 2021-2023, Ana Revenco a fost ministru al Afacerilor Interne. Anterior, a fost consilieră prezidențială în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretară a Consiliului Suprem de Securitate.

Parlamentul a adoptat în luna iulie a acestui an Legea privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Centrul are misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău