Ana Revenco, la Radio Chișinău: „Toate echipele subordonate Ministerului de Interne sunt pregătite să intervină în caz de schimbări contextuale, în zona de frontieră sau în interiorul țării”

  • 10 Februarie 2023 10:32
Ana Revenco, la Radio Chișinău: „Toate echipele subordonate Ministerului de Interne sunt pregătite să intervină în caz de schimbări contextuale, în zona de frontieră sau în interiorul țării”

„Toate echipele subordonate Ministerului de Interne sunt pregătite să intervină în caz de schimbări contextuale, în zona de frontieră sau în interiorul țării”. Asigurările vin din partea ministrei de Interne Ana Revenco, în contextul declarațiilor președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky făcute joi la Bruxelles precum că Rusia are în plan destabilizarea situației politice de la Chișinău, scrie Radio Chișinău.

Toate elementele unui război hibrid, precum alerte false cu bombă, atacuri cibernetice, proteste finanțate ilegal, șantajul energetic au prezentat, anul trecut, o mare provocare pentru întreg sistemul Afacerilor Interne, a menționat ministra, Ana Revenco, în cadrul unei emisiuni la Radio Chișinău. Aceste amenințări continuă și în 2023, a precizat șefa de la MAI, în contextul declarațiilor lui Volodymyr Zelensky de la Bruxelles precum că Rusia are în plan destabilizarea situației politice de la Chișinău.

 „Motiv pentru care suntem mereu la datorie în regim de 24/7. Toate echipele subordonate MAI sunt pregătite să intervină în caz de schimbări contextuale, fie că vorbim de zona de frontieră sau în interiorul țării”, a spus Ana Revenco.

Propaganda pro război, incitarea la ură, dezinformarea, care sunt parte a unui război hibrid, au menirea să slăbească reziliența cetățenilor, a mai declarat șefa de la MAI.

 „Intenția o vedem – este de a destabiliza situația din Republica Moldova. De a determina schimbări majore în cursul democratic. Înțelegem acest lucru. Veghem asupra acestor pericole. Suntem într-un dialog constant cu partenerii Rep. Moldova. Asta ne permite să înțelegem că suntem, cu regret, într-o situație destul de volatilă de securitate”, afirmă  Ana Revenco.

La fel, ministra a dat asigurări că instituțiile statului sunt într-un dialog permanent cu partenerii internaționali, astfel încât să fie anticipate anumite situații la care va trebui de reacționat prompt.

Totodată, Ana Revenco a subliniat faptul că numărul de cantități de armament și muniții înregistrate la frontieră a crescut de patru ori. Majoritatea cazurilor, spune ministra, au fost înregistrate la frontiera moldo-ucraineană, inclusiv cu implicarea cetățenilor ucraineni.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău