Ana Guțu: Vom contribui la comunicarea interinstituțională România – Republica Moldova

  • 09 Iulie 2020 08:06
Ana Guțu: Vom contribui la comunicarea interinstituțională România – Republica Moldova

Ana Guțu, secretar de stat din cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României îndeamnă primarii localităților din Republica Moldova să încheie acorduri de colaborare cu primările din România.

„Există și o bază legală foarte importantă în România care reglementează această libertate a autorităților publice locale de a încheia acorduri cu primăriile teritorial administrative din Republica Moldova. În baza acestor acorduri pot fi dezvoltate varii proiecte de sprijinire a comunității culturale, de limbă, tradiții, valori, dar și de întrajutorare în materie de diferite proiecte de infrastructură”, a declarat Ana Guțu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Oficialul român susține că instituția pe care o conduce are un rol intermediar între primăriile din Republica Moldova și primăriile din România în soluționarea solicitărilor care vin din partea primarilor moldoveni.

„Există multe solicitări venite din partea primarilor din Republica Moldova care își doresc să colaboreze și să încheie astfel de acorduri de înfrățiri cu primăriile din România pentru a construi cooperări de lungă durată, cooperări în baza unității de neam, cultură și istorie, dar și colaborări care ar fi benefice comunităților din Republica Moldova”, a adăugat Ana Guțu.

Totodată, secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României a îndeamnă primarii care sunt în căutare de parteneriate durabile cu primăriile din România să contacteze instituția pe care o reprezintă. „În acest sens vom contribui la această comunicare interinstituțională România – Republica Moldova”.

Profesorul universitar și actualul vicepreședinte al Partidului Unității Naționale (PUN), Ana Guțu, a fost numită în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova de către prim-ministrul României, Ludovic Orban la mijlocul lunii februarie 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău