Ana Guțu: Parafarea Acordului de asociere, o victorie a Coaliției pro-europene

  • 19 Noiembrie 2013 14:40
Ana Guțu: Parafarea Acordului de asociere, o victorie a Coaliției pro-europene

Parlamentari francofoni din mai multe țări discută la Chișinău despre importanța limbii franceze în dialogul intercultural în domeniile educației și cercetării.

Discuțiile au loc în cadrul Reuniunii Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei.

În mesajul adresat azi participanților la reuniune, președintele Secției Republica Moldova a Adunării Parlamentare a Francofoniei Ana Guțu s-a referit la importanța summit-ului Parteneriatului estic de la Vilnius pentru parcursul european al țării noastre:

”Francofonia are la baza un pact lingvistic și reprezintă astăzi pentru Republica Moldova  un cadru de dialog eficace pe calea europenizării țării. Săptămâna viitoare la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, Republica Moldova va parafa Acordul de Asociere. Aceasta este o victorie excepțională a Coaliției pro-europene” a declarat Ana Guțu. 

În cadrul reuniunii, găzduite în premieră la Chișinău, vor fi puse în dezbatere și adoptate două rezoluții. Parlamentarii francofoni vor mai participa la un recital de teatru francofon, precum și la o serie de prelegeri, prezentate de profesori universitari de la Chișinău.

La Reuniune participă aproximativ 75 de parlamentari din 14 secții membre ale Adunării Parlamentare a Francofoniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău