Alegeri SUA | Amuzament pe rețelele de socializare din China în legătură cu scrutinul american

  • 04 Noiembrie 2020 14:31
Alegeri SUA | Amuzament pe rețelele de socializare din China în legătură cu scrutinul american

Utilizatorii rețelelor de socializare din China au urmărit ziua alegerilor din Statele Unite cu amuzament și dispreț, după ce președintele Donald Trump a deplâns "o fraudă majoră în țara noastră" și s-a declarat victorios în alegeri deși milioane de voturi nu fuseseră numărate, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"Indiferent dacă câștigă sau pierde, ultima sa misiune este să distrugă aparența democrației americane", a scris miercuri un internaut pe platforma de socializare chineză Weibo.

"Lăsați-l pe Trump să fie reales și SUA o vor lua la vale", a scris un altul, în timp ce un al treilea a comparat declarația sa prematură privind victoria cu revendicarea premiului într-un joc de mahjong înainte ca runda să fie terminată.

Relațiile dintre China și Statele Unite sunt la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii ca urmare a disputelor legate de tehnologie și comerț, Hong Kong și coronavirus, și după ce administrația Trump a impus o serie de sancțiuni împotriva Beijingului.

Mass-media de stat chineză atrage frecvent atenția asupra veștilor negative venite din Statele Unite și, înainte de votul de marți, a prezentat imagini cu magazine care fuseseră baricadate în așteptarea violențelor legate de alegeri.


"Acest tip de neliniște este de obicei o complicație a alegerilor în țările sărace, însă oamenii se pare că sunt îngrijorați în Statele Unite. SUA sunt într-o stare de degradare", a scris pe Twitter Hu Xijin, editor al Global Times, un tabloid naționalist publicat de People's Daily deținut de Partidul Comunist din China.

Beijingul nu și-a exprimat o preferință în cursa pentru Casa Albă.

"Alegerile din SUA sunt o problemă internă. China nu are o poziție în acest sens", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău