Amplă manifestație împotriva fascismului, la Roma

  • 16 Octombrie 2021 19:42
Amplă manifestație împotriva fascismului, la Roma

Cel puțin 200.000 de oameni au manifestat sâmbătă în capitala Italiei împotriva fascismului, la o săptămână după atacul de la sediul sindicatului CGIL din Roma, relatează dpa și AFP.

"Nu fascismului, pentru muncă, participare și democrație", a fost sloganul evenimentului organizat de sindicatele CGIL, CISL și UIL. Potrivit organizatorilor, la miting au luat parte circa 200.000 de oameni.

După violențele de săptămâna trecută de la o manifestație împotriva restricțiilor anticoronavirus și mai ales a "certificatului sanitar", sâmbătă în capitala italiană au fost desfășurate numeroase unități de poliție sprijinite inclusiv de elicoptere. Atunci, membri ai formațiunii dreptei radicale Forza Nuova - între alții - au atacat sediul CGIL (Confederația generală a muncii) și mai multe persoane au fost rănite în cursul protestelor. Politicienii italieni discută în momentul de față dizolvarea acestei formațiuni.

La mitingul de sâmbătă, secretarul general al CISL, Luigi Sbarra, a cerut autorităților să accelereze dizolvarea organizațiilor neofasciste și neonaziste.

Italia a comemorat sâmbătă și raidul nazist de acum 78 de ani de la Roma în urma căruia peste 1000 de evrei au fost deportați în lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău