Amnistia fiscală și legalizarea veniturilor și bunurilor dobândite ilicit, pe agenda Parlamentului

  • 26 Iulie 2018 09:15
Amnistia fiscală și legalizarea veniturilor și bunurilor dobândite ilicit, pe agenda Parlamentului

Parlamentul urmează să examineze astăzi proiectele de legi referitoare la amnistia fiscală și legalizarea veniturilor și bunurilor dobândite ilicit.

Acestea prevăd, între altele, posibilitatea legalizării banilor dobândiți prin evaziune fiscală, contra unei taxe în valoare de 3 la sută, la fel ca și proiectul privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală, votat de Parlament în prima lectură la sfârșitul anului 2016, dar retras ulterior, după ce a fost criticat de opoziție și de organizațiile financiare internaționale.

O altă propunere se referă la evaziunea fiscală, care ar urma să fie considerată infracțiune de la suma de 300 de mii de lei, față de 75 de mii de lei în prezent.

Guvernul mai propune și trecerea la un singur prag de impozitare a persoanelor fizice, de 12%, față de cele 2 praguri de 7 și 18% existente în prezent. Totodată va fi dublată scutirea personală până la 24 de mii de lei. Aceste măsuri ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie a.c.

Cele trei proiecte au fost discutat miercuri la coaliția de guvernare, ieri au fost votate de Guvern, iar astăzi și mâine ar urma să fie adoptate de Parlament în două lecturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău