Amnesty International, preocupată de respectarea libertății de expresie în Tunisia

  • 09 Noiembrie 2020 09:10
Amnesty International, preocupată de respectarea libertății de expresie în Tunisia

Amnesty International a condamnat luni procesele intentate în Tunisia împotriva a 40 de internauți în ultimii doi ani pentru simple critici ale acestora la adresa autorităților, solicitând autorităților de la Tunis să nu mai atace libertatea de expresie în baza unor legi ''depășite'', relatează AFP, citată de Agerpres.

Într-un raport detaliat, organizația internațională indică faptul că cel puțin 40 de bloggeri, animatori de pagini de Facebook foarte urmărite, militanți politici sau apărători ai drepturilor omului au fost ținta unor proceduri penale între 2018 și 2020 în Tunisia.

''Este extrem de îngrijorător faptul că bloggeri și militanți sunt vizați de urmăriri penale, în baza unor legi care datează de pe vremea represiunii în Tunisia, la zece ani după revoluție, pentru simpla publicare a opiniilor lor pe Facebook'' , indică organizația internațională pentru apărarea drepturilor omului.

Potrivit Amnesty, dacă ''aceste cazuri nu au condus la o pedeapsă cu închisoarea, citațiile pentru interogatorii, rechizitoriile și procesele propriu-zise pentru acuzații pasibile de pedepse cu închisoarea constituie hărțuire și intimidare a persoanelor care își exprimă opinii critice''.

Aceste procese ''amenință progresele realizate până acum în domeniul drepturilor omului în Tunisia, unde dreptul la libertatea de expresie este o valoare câștigată cu greu de revoluție'', menționează sursa citată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău