America Centrală: Uraganul Eta a ''devastat viețile'' a peste un milion de copii (Unicef)

  • 12 Noiembrie 2020 10:31
America Centrală: Uraganul Eta a ''devastat viețile'' a peste un milion de copii (Unicef)

Uraganul Eta, care săptămâna trecută a lăsat în urma sa peste 200 de morți și dispăruți în America Centrală, a "devastat viețile a peste 1,2 milioane de copii" în regiune, a declarat miercuri Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (Unicef), relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Câteva zile de ploi torențiale și inundații catastrofale provocate de furtuna tropicală Eta au devastat viața a peste 1,2 milioane de copii și adolescenți din America Centrală", a afirmat Unicef într-un comunicat.

Numărul copiilor și adolescenților minori afectați de trecerea ciclonului "ar trebui să crească pe măsură ce echipele de salvare (vor putea) ajunge în zonele cele mai afectate", A adăugat agenția ONU.

Eta, care a lovit prima dată Nicaragua cu forța unui uragan de categoria 4, a traversat America Centrală însoțit de ploi torențiale. Slăbit în intensitate până la nivel de depresiune tropicală, Eta a revenit în Marea Caraibelor.

Uraganul a provocat pagube grave în toată America Centrală, afectând șosele, spitale, școli și rețele de apă și canalizare.

Potrivit Unicef, peste 110.000 de sinistrați, dintre care circa 44.000 de copii, au fost evacuați către adăposturi temporare din cele șapte țări din regiune.

Multe familii au rămas fără adăpost sau sunt blocate, rupte de lume, unele pe acoperișurile caselor lor din zonele inundate, a avertizat directorul interimar al Unicef pentru America Latină și Caraibe, Bernt Aasen.

Unicef a început să distribuie rezervoare de apă, tablete de dezinfecție a apei și truse de testare a calității apei, precum și jocuri pentru copii.

"Accesul la apă și canalizare a devenit foarte problematic în zonele afectate de Eta", ceea ce "crește riscul de boli transmise copiilor prin apă, precum și cel de contaminare cu coronavirus în adăposturi", a subliniat Bernt Aasen.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău