Modificări în Codul Contravențional | Amenzi pentru extinderea balcoanelor și reamplasarea rețelelor în blocuri

  • 14 Decembrie 2016 17:34
Modificări în Codul Contravențional | Amenzi pentru extinderea balcoanelor și reamplasarea rețelelor în blocuri

Persoanele care vor interveni în construcția blocului locativ prin extinderea încăperilor din contul balcoanelor, extinderea balcoanelor, extinderea și reamplasarea bucătăriilor și a blocurilor sanitare din contul încăperilor locuibile, riscă amenzi de până la 300 de unități convenționale.

Comisia juridică, numiri și imunități a avizat un șir de modificări la Codul Contravențional, transmite IPN.

Totodată, proiectul prevede că distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor proprietate comună din interiorul blocurilor de locuințe va fi sancționată cu amendă de la 30 la 60 de unități convenționale. De asemenea, încălcări vor fi considerate   reamplasarea rețelelor de apă și de canalizare, intervențiile la canalele de ventilare, comasarea apartamentelor pe verticală, modificarea sistemelor de încălzire cu instalarea agregatelor în balcoane, dar și efectuarea lucrărilor de termoizolare și tratare coloristică a clădirii în lipsa unei autorizații.

Proiectul prevede sancțiuni pentru construcția mansardelor pe timp de iarnă, dar și pentru folosirea ascensoarelor de pasageri pentru transportarea materialelor de construcție.

Pentru efectuarea lucrărilor de reconstrucție, însoțite de zgomot, în încăperile de blocuri locative înainte de ora 08.00 și după ora 18.00, precum și pentru afișarea în blocurile locative, în afara spațiilor destinate pentru publicitate, a diverselor informații vor fi aplicate amenzi de până la 100 de unități convenționale.

Proiectul urmează să fie aprobat în Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău