Amenzi pentru conducerea mașinilor cu număr din stânga Nistrului de șoferi cu domiciliu în alte localități

  • 17 Iunie 2018 08:30
Amenzi pentru conducerea mașinilor cu număr din stânga Nistrului de șoferi cu domiciliu în alte localități

Conducerea vehicului cu număr de înmatriculare din una dintre unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender sau cu număr de înmatriculare neutru de către o persoană care are domiciliu într-o altă localitate decât cele din regiunea transnistreană se va sancționa contravențional. Prevederea se conține într-un proiect propus pentru consultări publice.

Astfel, pentru asemnea încălcări, persoanele fizice riscă o amendă de la 60 la 90 de unități convenționale, adică de la 3.000 la 4.500 de lei, cu aplicarea a cinci puncte de penalizare, menționează BizLaw.md

Persoanei juridice, care desfășoară activitate de întreprinzător în Republica Moldova, i se va aplica o amendă de la 90 la 150 de unități convenționale, adică de la 4.500 la 7.500 de lei, cu sau fără privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la șase luni la un an.

Autorii proiectului spun că măsurile urmează să fie luate pentru a reduce abuzurile din partea populației și a agenților economici de a se eschiva de la plata drepturilor de import aferente mijloacelor de transport introduse în Republica Moldova. Astfel, proiectul de lege prevede interzicerea circulației mijloacelor de transport pe drumurile naționale de către persoanele care au domiciliul într-o localitate alta decât cele din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Amintim că, recent a fost semnată Decizia protocolară privind accesul în traficul internațional a mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender și a Procesului tehnologic cu privire la organizarea comună a procedurilor de înregistrare a mijloacelor de transport din regiunea transnistrean. Documentul prevede că, pentru a fi admise în traficul internațional, autovehiculele cu număr de înmatriculare din una dintre unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender vor trebui să obțină plăcuțe cu număr de înmatriculare neutru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
4
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău