Amenzi de peste 35 de milioane de lei aplicate pe perioada stării de urgență

  • 28 Aprilie 2020 17:19
Amenzi de peste 35 de milioane de lei aplicate pe perioada stării de urgență

De la începutul stării de urgență, 17 martie, polițiștii au aplicat amenzi de peste 35 de milioane de lei pentru încălcarea restricțiilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, fiind documentate peste 1700 de contravenții, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, au fost sancționați 64 de agenți economici, 32 de transportatori de pasageri, 1625 de persoane fizice și 26de  preoți care nu au respectat măsurile prevăzute în perioada pandemiei.

76 de angajați ai MAI din diferite subdiviziuni au fost infectați cu COVID-19, iar 36 au fost deja tratați. MAI precizează că în acțiunile de monitorizare a respectării măsurilor Comisiei pentru Situații Excepționale, în vederea prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus sunt implicați peste nouă mii de carabinieri, polițiști, salvatori și polițiști de frontieră.

Începând cu ziua de ieri, 27 aprilie, plimbatul prin parc și sportul în aer liber nu mai sunt o restricție, dar numai cu condiția că nu se vor aduna grupuri mai mari de trei persoane, va fi păstrată distanța socială și vor fi respectate măsurile de protecție.

Terenurile de joacă, zonele de agrement și terenurile sportive rămân închise, iar organizarea evenimentelor mari, a petrecerilor și altor tipuri de acțiuni care presupun grupuri de oameni sunt strict interzise.

În prezent, se menține regimul de carantină în mun. Soroca, or. Ștefan Vodă și s. Talmaza, or. Glodeni, s. Etulia și Cișmichioi din UTA Găgăuzia, s. Valea Perjei r. Taraclia și s. Brînzeni r. Edineț.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău