Amenințări la adresa școlilor din Bălți, distribuite pe Telegram. Poliția: calificăm aceste acțiuni drept un atac hibrid

  • 06 Februarie 11:32
Amenințări la adresa școlilor din Bălți, distribuite pe Telegram. Poliția: calificăm aceste acțiuni drept un atac hibrid

Mai multe canale obscure de Telegram au distribuit recent amenințări la adresa instituțiilor de învățământ din municipiul Bălți. Poliția Republicii Moldova a calificat aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate.

Canalele de Telegram au apărut duminică, 4 februarie. Postările distribuite de aceste canale promiteau „teroare” în școlile din Bălți și conțineau instrucțiuni de confecționarea artizanală a unor obiecte explozibile. De menționat că mesajele erau în limba rusă.

Postările respective au prins vizibilitate astăzi, 6 februarie, alarmând elevii și părinții acestora.

În acest context, Poliția Republicii Moldova a calificat aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate.

Totodată, autoritățile au îndemnat părinții și copiii din Bălți să-și păstreze calmul, precizând că toate instituțiile abilitate ale statului s-au autosesizat și au inițiat măsurile corespunzătoare.

Organele de drept întreprind toate acțiunile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestui canal și scopul exact al acestora.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău