Amendat cu 25 de mii de lei pentru că nu a respectat carantina și a mers după bere

  • 21 Martie 2020 13:15
Amendat cu 25 de mii de lei pentru că nu a respectat carantina și a mers după bere

Patru procese-verbale, cu aplicarea amenzilor de peste 92 de mii de lei, a întocmit Poliția din Ialoveni persoanelor fizice care nu s-au conformat recomandărilor autorităților și au încălcat regimul de carantină.

Silvia Vetcu, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliției Ialoveni, a declarat pentru IPN că persoanele amendate au revenit de peste hotarele țării și au fost sancționate pentru că nu au respectat măsurile de profilaxie în raport cu COVID, 19.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, primarul satului Țipala din raionul Ialoveni, Silviu Bivol, a menționat că un bărbat din localitate, revenit recent de peste hotare, a fost amendat cu 25 de mii de lei pentru că a ieșit la magazin să-și cumpere bere, după care a mers într-o gospodărie să o consume. În legătură cu acest caz, Silvia Vetcu, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliției Ialoveni, a menționat că bărbatul a fost preîntâmpinat de mai multe ori că trebuie să respecte carantina, dar acesta a continuat intenționat să încalce regimul de carantină de aceea a și fost amendat.

De asemenea, poliția din Ialoveni, s-a autosesizat în privința încălcării măsurilor de profilaxie din partea unui agent economic care vinde produse alimentare. Magazinul dispune și de o terasă care nu a fost închisă, așa cum s-a cerut. Comerciantul riscă amendă de la 50 de mii la 75 de mii de lei.

Poliția îndeamnă persoanele să respecte recomandările autorităților, iar dacă dispun de informație despre persoane care au obligația să stea în condiții de carantină, dar nu respectă indicațiile, să sune la 112.


Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău