Ambulanța a intervenit pentru a acorda ajutor medical unui număr de 6 persoane, în timpul protestului din 19 februarie

  • 20 Februarie 2023 19:59
Ambulanța a intervenit pentru a acorda ajutor medical unui număr de 6 persoane, în timpul protestului din 19 februarie

IMSP CNAMUP informează că la data de 19 februarie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru șase persoane cu diverse probleme de sănătate, în timpul protestelor desfășurate în centrul mun. Chișinău.

Echipele de asistență medicală urgentă au intervenit prompt la patru bărbați și două femei cu vârstele cuprinse între 39-76 de ani. După acordarea ajutorului medical calificat la etapa de prespital, cinci pacienți au fost transportați asistat la instituțiile medicale spitalicești pentru continuarea tratamentului specializat.

Din cauza mulțimii, o ambulanță a rămas blocată și se confrunta cu dificultăți de circulație pe artera principală a Chișinăului. Astfel s-au creat ambuteiaje, care au stopat traficul rutier pe anumite porțiuni. Din acest motiv ambulanțele au fost nevoite să se deplaseze pe drumuri de ocolire, lucru care duce la mărirea distanței de parcurgere și timpului de ajungere a echipelor AMU la pacienți!

IMSP CNAMUP îndeamnă cetățenii să fie mai responsabili și să acorde ambulanțelor prioritate în trafic, atunci când acestea se deplasează de urgență la pacienți, cu sirena și girofarul incluse!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău