Ambasadorul UE la Kiev: „UE alocă sume importante în sprijinul reformelor din Ucraina, însă acești bani nu sunt întotdeauna folosiți bine”

  • 16 Mai 2019 10:41
Ambasadorul UE la Kiev: „UE alocă sume importante în sprijinul reformelor din Ucraina, însă acești bani nu sunt întotdeauna folosiți bine”

Ambasadorul Uniunii Europene la Kiev, Hugues Mingarelli, a declarat că Ucraina nu a utilizat opt miliarde de euro din ajutorul financiar alocat de blocul comunitar - scrie Ukrainski Novini.

"UE alocă sume importante în sprijinul reformelor din Ucraina, însă acești bani nu sunt întotdeauna folosiți cât se poate de bine. Trebuie să înțelegeți că majoritatea acestor fonduri nu sunt utilizate deloc, din varii motive" - a explicat diplomatul, prezent la conferința "EU: Future Simple or Future Indefinite".

Potrivit lui Hugues Mingarelli, principalul motiv este lipsa unei capacități instituționale de calitate și, în acest context, pentru a accelera procesul de cheltuire a fondurilor europene, este nevoie de "presiuni" asupra autorităților locale. "Am estimat că opt miliarde de euro, alocate de UE, încă nu au fost cheltuite.

Astfel, înainte de a cere bani suplimentari, cheltuiți întâi ceea ce a fost deja alocat" - a adăugat reprezentantul UE la Kiev. Agenția Ukrainski Novini menționează că, în decembrie 2018, UE a acordat Ucrainei prima tranșă de 500 de milioane de euro din cadrul noului program de asistență macrofinanciară.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău