Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks: 2023 va rămâne în istorie ca anul în care Consiliul European a decis să înceapă negocierile de aderare cu R. Moldova, decizie care simbolizează viziunea și eforturile noastre comune / video

  • 31 Decembrie 2023 14:10
Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks: 2023 va rămâne în istorie ca anul în care Consiliul European a decis să înceapă negocierile de aderare cu R. Moldova, decizie care simbolizează viziunea și eforturile noastre comune / video

Dacă anul trecut am avut parte de mai multe provocări, azi celebrăm speranța și progresul, a declarat Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, în mesajul de felicitare adresat cetățenilor R. Moldova cu ocazia anului nou.

„2023 va rămâne în istorie ca anul în care Consiliul European a decis să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova - decizie care simbolizează viziunea și eforturile noastre comune”, a mai adăugat Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, în mesajul video postat pe pagina de Facebook.

„Am reușit în acest an să vizitez aproape toate raioanele țării, inclusiv malul stâng al Nistrului, și să mă întâlnesc cu mulți dintre beneficiarii proiectelor UE.

Am muncit împreună pentru îmbunătățirea calității vieții în R. Moldova. Vă mulțumesc pentru acest an marcat de unitate și dezvoltare și vă doresc ca 2024 să fie plin de succes și împlinire. La mulți ani!”, a mai adăugat acesta.

Conform postării de pe pagina oficială de Facebook a Delegației Uniunii Europene la Chișinău, anul 2023 a fost martorul unei colaborări fructuoase între Uniunea Europeană și Republica Moldova, consolidându-ne parteneriatul strategic într-o perioadă plină de provocări.

„Uniunea Europeană a rămas principalul partener al Republicii Moldova, oferind o asistență substanțială, un sprijin vital pentru progresul și stabilitatea economică a țării. Cu această fundație solidă, să privim cu încredere și optimism spre 2024, având ca scop depășirea oricăror obstacole și atingerea performanțelor comune pentru un viitor prosper și sigur”, se mai menționează în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Delegația UE a mai subliniat cele mai importante proiecte susținute de UE în R. Moldova în 2023:

-compensații la energie în sezonul rece;
-reparația drumurilor și aderarea la Mecanismul de Interconectare a Europei;
-aderarea la Mecanismul de Protecție civilă al UE, prin care R. Moldova a devenit parte a rețelei europene de salvatori;
-echipamente pentru spitale;
-grădinițe și școli renovate;
-sprijinirea producătorilor locali și a agricultorilor;
-încurajarea jurnaliștilor;
-acord între operatorii de telefonie mobilă pentru reducerea tarifelor în roaming.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău