Ambasadorul UE i-a îndemnat pe tineri să devină "forțe motrice ale schimbării, un exemplu și model al unei vieți sustenabile", în contextul marcării Săptămânii verzi europene

  • 30 Mai 15:51
Ambasadorul UE i-a îndemnat pe tineri să devină

Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, i-a încurajat pe tineri din R. Moldova să devină "forțe motrice ale schimbării, un exemplu și model al unei vieți sustenabile". Potrivit Infotag, diplomatul a spus acest lucru pe rețelele de socializare, cu ocazia intenției țărilor europene de a deveni "neutre climatic" până în anul 2050.

"Prin intermediul Pactului Verde European și a altor inițiative, Uniunea Europeană a transformat protecția mediului și lupta contra schimbărilor climatice în priorități strategice. Astfel, am aliniat aceste eforturi ambiției noastre de a deveni neutri din punct de vedere climatic până în 2050", a spus ambasadorul UE. 

De asemenea, Delegația UE la Chișinău i-a chemat pe cetățenii R. Moldova să se alăture Săptămânii verzi europene, pentru a "asigura împreună dezvoltarea verde a țării".

Ea a reamintit că Pactul Verde European prevede o reducere cu 90% a emisiilor de carbon până în 2050; un mediu mai sănătos; condiții de viață îmbunătățite; investiții în dezvoltare; noi locuri de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:3,6 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău