Ambasadorul UE i-a îndemnat pe tineri să devină "forțe motrice ale schimbării, un exemplu și model al unei vieți sustenabile", în contextul marcării Săptămânii verzi europene

  • 30 Mai 2022 15:51
Ambasadorul UE i-a îndemnat pe tineri să devină

Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, i-a încurajat pe tineri din R. Moldova să devină "forțe motrice ale schimbării, un exemplu și model al unei vieți sustenabile". Potrivit Infotag, diplomatul a spus acest lucru pe rețelele de socializare, cu ocazia intenției țărilor europene de a deveni "neutre climatic" până în anul 2050.

"Prin intermediul Pactului Verde European și a altor inițiative, Uniunea Europeană a transformat protecția mediului și lupta contra schimbărilor climatice în priorități strategice. Astfel, am aliniat aceste eforturi ambiției noastre de a deveni neutri din punct de vedere climatic până în 2050", a spus ambasadorul UE. 

De asemenea, Delegația UE la Chișinău i-a chemat pe cetățenii R. Moldova să se alăture Săptămânii verzi europene, pentru a "asigura împreună dezvoltarea verde a țării".

Ea a reamintit că Pactul Verde European prevede o reducere cu 90% a emisiilor de carbon până în 2050; un mediu mai sănătos; condiții de viață îmbunătățite; investiții în dezvoltare; noi locuri de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău