Ambasadorul SUA la NATO: Încercarea hackerilor ruși de a accesa telefoanele mobile ale militarilor Alianței reprezintă o îngrijorare uriașă

  • 05 Octombrie 2017 18:02
Ambasadorul SUA la NATO: Încercarea hackerilor ruși de a accesa telefoanele mobile ale militarilor Alianței reprezintă o îngrijorare uriașă

Încercarea Rusiei de a accesa telefoanele mobile ale militarilor NATO reprezintă o “îngrijorare uriașă”, a precizat ambasadorul SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison, potrivit Politico Europe.

În primul său briefing oficial de presă, de la preluarea mandatului în august, Kay Bailey Hutchison a spus despre un raport din Wall Street Journal în care erau precizate astfel de aspecte “că reprezintă o mare îngrijorare. Tocmai a ieșit la lumină, dar cred că va fi un domeniu de discuție și, cu siguranță, știu că noi și aliații noștri o vom analiza imediat … și vom încerca să determinăm cum s-a întâmplat și îl vom opri”.

Hackerii Rusiei urmăresc telefoanele soldaților NATO. O spun victimele, o bănuiesc și oficialii țărilor membre.

Wall Street Journal arată că ținta au fost cei 4.000 de soldați aduși în acest an în Polonia și în țările baltice tocmai pentru a proteja flancul estic de Rusia. Unii dintre ei au observat cum au început să apară probleme cu telefoanele, și-au dat seama că le erau șterse contactele și că erau colectate date, inclusiv date de locație.

Teama e că Rusia poate urmări trupele, dar și că le-ar putea încetini dacă, în cazul unei confruntări, induce soldații în eroare trimițându-le indicații false.

Sursa: Calea Europeana

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău