Ambasadorul SUA la Moscova, John Tefft, protestează față de poziția exprimată de MAE al Federației Ruse

  • 28 Iulie 2017 19:57
Ambasadorul SUA la Moscova, John Tefft, protestează față de poziția exprimată de MAE al Federației Ruse

Ambasadorul SUA la Moscova, John Francis Tefft, și-a exprimat protestul său față de anunțul făcut vineri de Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, prin care a propus Washingtonului reducerea numărului de angajați ai misiunilor diplomatice americane aflate pe teritoriul Rusiei, transmite Rador.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova și-a exprimat protestul față de decizia MAE al Rusiei cu privire la contramăsurile pe care le va întreprinde la adresa diplomaților amerciani, susține purtătoarea de cuvânt a Ambasadei SUA de la Moscova, Maria Olson.

«Am primit comunicatul autorităților ruse. Ambasadorul SUA la Moscova, John Francis Tefft, și-a exprimat profundul regret și protestul său față de poziția MAE. Am expediat comunicatul respectiv la Washington», a declarat Maria Olson.

Amintim că Senatul SUA a adoptat legea privind înăsprirea sancțiunilor la adresa Rusiei, Iranului și Coreii de Nord. Inițiativa respectivă a fost susținută de 98 de senatori, doar doi au votat împotrivă. Ulterior, Ministerul rus al Afacerilor Externe a propus Washingtonului reducerea numărului de angajați ai misiunilor diplomatice americane aflate pe teritoriul Rusiei, anunță MAE rus pe site-ul instituției.

«Cerem părții americane ca, începând din data de 1 septembrie, a acestui an, numărul diplomaților americani și al personalului tehnic din misiunile diplomatice ale Statelor Unite care se află pe teritoriul Rusiei și care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei SUA din Moscova și din consulatele generale ale SUA din Sankt Petersburg, Ekaterinburg și Vladivostok să corespundă cu exactitate cu numărul diplomaților ruși și personalul tehnic al misiunilor diplomatice ale Rusiei aflate în SUA», se precizează în comunicatul remis vineri, 28 iulie. Se mai precizează că numărul total al diplomaților ruși aflați în SUA este de 455 de persoane.

Pe site se mai specifică că Moscova interzice de la 1 august utilizarea sediului Ambasadei SUA din Serebriannîi Bor și a tuturor depozitelor ambasadei situate pe Strada Dorojnaia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău