Ambasadorul SUA Kent Logsdon își încheie misiunea în Republica Moldova. Cine îi va lua locul

  • 15 Martie 08:57
Ambasadorul SUA Kent Logsdon își încheie misiunea în Republica Moldova. Cine îi va lua locul

Kent Logsdon își încheie mandatul de ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova. Locul acestuia va fi ocupat de Kelly Adams-Smith, nominalizată de președintele american Joe Biden pentru această funcție.

Pe 14 martie, Kelly Adams-Smith a fost nominalizată de Biden pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Republica Moldova. 

În prezent, Kelly Adams-Smith este șef adjunct al Misiunii SUA în Uniunea Europeană. Este diplomat de carieră în cadrul Serviciului Extern superior al SUA cu rang de ministru consilier. Anterior, Kelly Adams-Smith a fost șef adjunct al misiunii la Ambasada SUA din Praga, Republica Cehă. A fost, de asemenea, consilier economic la Ambasada SUA din Londra. Alte misiuni ale lui Kelly Adams-Smith includ: Sofia, Bulgaria; Tallinn, Estonia; și Moscova, Rusia. Kelly Adams-Smith a fost și secretar executiv adjunct al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă. 

Kelly Adams-Smith cunoaște limba rusă, bulgară, estonă, inclusiv cehă. Este originară din New Jersey. A obținut diplome de licență și postuniversitare de la Universitatea Americană din Washington, D.C. și Universitatea Harvard. 

Kent D. Logsdon a depus jurământul de intrare în funcție în decembrie 2021. Înainte de aceasta, ambasador al SUA la Chișinău a fost Dereck J. Hogan. El a fost numit în 2018, scrie News Maker.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău