Ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent D. Logsdon, în vizită la Ungheni unde a fost inaugurată noua stație de Pompieri și Salvatori

  • 07 Mai 2022 12:04
Ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent D. Logsdon, în vizită la Ungheni unde a fost inaugurată noua stație de Pompieri și Salvatori

Ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent D. Logsdon, alături de Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, au participat ieri la ceremonia de inaugurare a noii stații de Pompieri și Salvatori din Ungheni, proiect finanțat de SUA, și administrat prin intermediul Programului de Asistență Umanitară și Pregătire pentru Dezastre al Comandamentului European al Statelor Unite, anunță minisunea diplomatică într-un mesaj, publicat pe pagina sa de Facebook.

Sediul modernizat include cinci garaje/spații tehnice moderne, încăperi de serviciu pentru pompieri, dispecerat și birouri administrative și va ajuta pompierii și salvatorii să răspundă mai eficient la dezastre, inclusiv pe teritoriul României, se menționează în comunicat.

De asemenea la Ungheni, diplomatul a discutat cu primarul localității, Alexandru Ambros, despre parteneriatul regiunii cu SUA și despre sprijinul acordat de Ungheni refugiaților din Ucraina.

Kent D. Logsdon a mai vizitat un centru pentru refugiații ucraineni; Lear, Inc., una dintre cele mai mari companii americane din Moldova și care operează în Zona Economică Liberă Ungheni.

Diplomatul a mers și la American Corner găzduit de Biblioteca Publică Ungheni.

Kent D. Logsdon este al 11-lea ambasador american în R. Moldova și și-a început mandatul în februarie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău