Ambasadorul Rusiei la București propune un referendum privind Unirea R.Moldova cu România

  • 11 Noiembrie 2017 00:08
Ambasadorul Rusiei la București propune un referendum privind Unirea R.Moldova cu România

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, îndeamnă la organizarea unui referendum cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România. Declarații în acest sens el a făcut la Suceava, în cadrul unei conferințe despre „Dezvoltarea relațiilor de afaceri ale României cu Federația Rusă”, unde a adus ca exemplu Crimeea.

„În România, am auzit în repetate rânduri cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau prin referendum. Având în vedere aceste detalii, aș sugera să urmați calea referendumului. Având în vedere că o situație similară a avut loc în Crimeea, revizuirea granițelor în acest caz ar trebui, de asemenea, făcută în baza rezultatelor referendumului", a spus Kuzmin, citat de INFOTAG.

În replică, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, a atras atenția diplomatului moscovit că la acest seminar a fost prea puțină economie și că a fost mai mult politică, iar acum se fac chiar și cursuri pentru a identifica manipularea. El consideră că ambasadorul a venit la Suceava mai mult pentru îmbunătățirea imaginii Federației Ruse în regiune, transmite karadeniz-press.ro.

Menționăm că Valerii Kuzmin a fost ambasador în Republica Moldova în perioada 2007-2012.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău