Ambasadorul Rusiei a început să sărbătorească, cu Krasnoselski și Dodon, „eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”

  • 13 Aprilie 2019 16:32
Ambasadorul Rusiei a început să sărbătorească, cu Krasnoselski și Dodon, „eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”

După ce a participat, ieri, la Tiraspol, la ceremonia organizată de administrația separatistă cu ocazia „eliberării orașului de sub ocupația fascistă”, ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, a mers astăzi, împreună cu președintele Igor Dodon la complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”, pe malul Nistrului.

Igor Dodon și Oleg Vasnețov au depus flori, în cadrul unei ceremonii de reînhumare a 35 de soldați sovietici morți în luptele ce s-au purtat pe teritoriul R. Moldova în timpul celui de-al II-lea război mondial.

Evenimentul face parte din programul aniversării a 75 de ani de la ceea ce președinția de la Chișinău numește eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Igor Dodon a folosit această ocazie pentru a elogia din nou acțiunile armatei sovietice.

„Mi-am exprimat încrederea că marcarea celei de-a 75-a aniversări a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă va consolida statalitatea și va contribui la educația patriotică a tinerelor generații”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, ieri, ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a participat și la festivitățile consacrate „împlinirii a 75 de ani de la eliberarea Tiraspolului de ocupanții germano-români".

Cu această ocazie, el s-a întâlnit cu liderul administrației separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, cu care a discutat inclusiv aspecte ale procesului de reglementare transnistreană. Krasnoselski s-a pronunțat, în acest context, pentru convocarea unei noi runde de negocieri în formatul 5+2, iar Vasnețov l-a asigurat că "Rusia urmărește în continuare cu atenție problema transnistreană".

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău