Ambasadorul rus în Polonia, convocat la sediul MAE din Varșovia, din cauza unor panouri amplasate la Smolensk

  • 31 Mai 2019 11:12
Ambasadorul rus în Polonia, convocat la sediul MAE din Varșovia, din cauza unor panouri amplasate la Smolensk

Polonia așteaptă explicații din partea Rusiei după ce în apropierea locului accidentului aviatic de la Smolensk, în care a murit fostul președinte polonez Lech Kaczyński, au fost instalate mai multe panouri informative cu versiunea rusă a catastrofei din 10 aprilie 2010 - potrivit postului RMF24.

Sursa menționează că, în acest context, ambasadorul rus în Polonia, Serghei Andreev, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor de Externe din Varșovia, unde i-a fost adusă la cunoștință poziția statului polonez. Potrivit MAE de la Varșovia, conținutul panourilor informative de la locul accidentului din Smolensk și instalarea în sine a acestor panouri nu au fost convenite cu partea poloneză.

"În această chestiune, Ministerul polonez de Externe solicită clarificări din partea Rusiei, retragerea acestor plăcuțe și punerea imediată în aplicare a acordurilor polono-ruse privind pregătirea instalării unui monument al victimelor la locul accidentului" - se arată într-un comunicat al MAE polonez.

Amintim că, pe 27 mai, pe Internet au apărut fotografii și informații privind amplasarea, la Smolensk, a unor panouri informative despre accidentul aviatic din 2010. Panourile respective prezintă versiunea rusă a catastrofei și sunt amplasate pe teritoriul "Fundației ruse pentru concilierea națiunilor participante la conflicte militare".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău