Ambasadorul României la Washington a discutat cu doi membri republicani ai Congresului SUA

  • 01 Decembrie 2016 18:42
Ambasadorul României la Washington a discutat cu doi membri republicani ai Congresului SUA

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, s-a întâlnit miercuri cu doi membri republicani ai Congresului Statelor Unite, pentru a discuta despre parteneriatul strategic dintre România și SUA, se arată într-un comunicat trimis AGERPRES.

Robert Aderholt (republican, Alabama) este membru în Grupul de prieteni ai României din Congresul SUA, Comitetul pentru Securitate și Cooperare în Europa (Comisia Helsinki), dar a fost și membru în comitetul consultativ al candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump, AGERPRES.

Aderholt a apreciat parteneriatul solid și consistent între România și Statele Unite, accentuând asupra perspectivelor favorabile pe care România le va avea în viitor cu noua Administrație și Congresul SUA.

Ambasadorul României a reiterat angajamentul ferm al României de creștere a bugetului apărării la 2% din PIB în anul 2017 și menținerea acestuia pentru o perioadă de cel puțin 10 ani, sporirea nivelului participării în operațiuni internaționale, precum și cooperarea intensă la nivel sectorial cu statul Alabama, demonstrată inclusiv prin recentele contacte.

Maior s-a mai întâlnit cu Jackie Walorski (republican, Indiana), membru în Grupul de prieteni ai României din Congresul SUA și în Comitetul pentru Forțe Armate din Camera Reprezentanților.

Walorski a apreciat relația specială de prietenie și cooperare între Statele Unite și România, subliniind că în relația cu viitoarea Administrație, Parteneriatul Strategic cu România va crește în intensitate pe principalele puncte de interes comun. De asemenea, a oferit asigurări în legătură cu creșterea interesului Congresului față de țara noastră și a punctat rolul special al României în regiune, apreciat și recunoscut la nivelul legislativului american.

Totodată, a evidențiat angajamentul Congresului, în general, și al Comitetului pentru Forțe Armate, în special, pentru consolidarea relației transatlantice, a flancului de est al NATO printr-o politică adecvată de descurajare a amenințărilor și factorilor de risc.

Cu ocazia Zilei Naționale, Jackie Walorski a adresat României și poporului român cele mai calde felicitări și urări de prosperitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău