Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, întrevedere cu președintele CUB, Igor Munteanu

  • 21 Aprilie 2023 14:34
Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, întrevedere cu președintele CUB, Igor Munteanu

Situația politică din Rep. Moldova și procesul de aderare la Uniunea Europeană au fost printre subiectele discutate joi, 20 aprilie, în cadrul unei întrevederi a Ambasadorului României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, cu președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu și secretarul general la formațiunii Igor Klipii, scrie Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al CUB, în cadrul întrevederii au fost discutate prioritățile integrării europene, poziția formațiunii pe marginea unor chestiuni de politică internă și externă și propunerile sale concrete în procesul de extindere și consolidare a spațiilor comune integrate între România și Republica Moldova.

De asemenea, au fost discutate subiecte legate de piața energetică comună, tratamentul privilegiat al investițiilor românești și eliminarea barierelor existente în calea exporturilor agricole pe piața României, conform sursei citate.

La rândul său, ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu a scris pe Facebook despre „discuția sinceră” pe care a avut-o cu cei doi membri ai conducerii CUB și despre ”planurile formațiunii pentru dezvoltarea dialogului cu partenerii europeni”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău