Ambasadorul României la Chișinău a avut o întrevedere cu guvernatorul BNM

  • 07 Iulie 2020 14:51
Ambasadorul României la Chișinău a avut o întrevedere cu guvernatorul BNM

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Dialogul s-a axat pe colaborarea bilaterală moldo-română, contextul financiar-bancar pe fundalul crizei  și abordările băncii centrale în acest sens, precum și necesitatea continuării reformelor în sistemul bancar de la noi. De asemenea, discuțiile au vizat perspectivele semnării de către Republica Moldova a unui acord cu FMI și importanța acestuia pentru dezvoltarea economică a țării.

„Guvernatorul Octavian Armașu a menționat însemnătatea pentru Republica Moldova a atitudinii solidare și empatice manifestate de România față de cetățenii noștri prin asistența umanitară și financiară oferită în mod generos în această perioadă dificilă. Oficialul BNM s-a referit, de asemenea, la experiența rezultativă de colaborare dintre Banca Națională a Moldovei și Banca Națională a României. La rândul său, ambasadorul Daniel Ioniță a apreciat evoluția reformelor din sistemul bancar al Republicii Moldova, în special transparentizarea acționariatului și alinierea la standardele de supraveghere bancară internaționale, care au determinat venirea unor investitori strategici europeni, între care și investitorul din România de talie internațională – Banca Transilvania”, potrivit unui comunicat al BNM. 

În încheiere, oficialul a exprimat deschiderea României de a fi alături de Republica Moldova și de a o susține în parcursul său european, subliniind  importanța menținerii independenței autorității monetare și de supraveghere, precum și a modernizării în continuare a sectorului bancar.


 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău