Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, vizită la Episcopia Basarabiei de Sud

  • 29 Aprilie 2022 09:49
Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, vizită la Episcopia Basarabiei de Sud

Excelenta Sa, Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, însoțit de Anca Corfu, Consulul General al României la Cahul, au efectuat o vizită la Episcopia Basarabiei de Sud.

În cadrul discuției, Preasfinția Sa Veniamin a evidențiat conlucrarea dintre Episcopie și Consulat, subliniind importanța afirmării valorilor spiritualității ortodoxe și a limbii române, a culturii și identității naționale în Basarabia.

Acesta a subliniat că există multe proiecte care nu ar putea fi derulate fără sprijinul Patriarhiei și al statului român, dar și fără sprijinul credincioșilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Excelenta sa l-a felicitat pe Preasfințitul Veniamin pentru lucrarea pastoral misionară frumoasă, dar și pentru activitățile social filantropice, culturale, educaționale și edilitare.

„Fără implicarea și dăruirea de sine a Preasfinției Voastre multe lucruri nu se puteau realiza. Suntem bucuroși să vedem Episcopia și apreciem deosebit efectul pe care îl faceti aici în sudul Basarabiei. Apreciem disponibitatea ierarhilor din Mitropolia Basarabiei și implicarea socială a Preasfinției Voastre, suflul adus în Eparhie și dinamizarea tuturor activităților de la alegerea și venirea în această Episcopie”, a subliniat ambasadorul Ioniță.

La final, Preasfinția sa i-a oferit daruri simbolice și o icoană cu doi sfinți isihaști, dorindu-i mult succes si bucurie în noua misiune ambasadorului Daniel Ioniță, invitându-l să mai fie oaspetele Episcopiei și cu alte ocazii.

Sursa: Infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău