Ambasadorul român în SUA, Andrei Muraru: România are nevoie de o prezență permanentă a militarilor americani. Avem o istorie îndelungată și traumatizantă în ceea ce privește agresiunea rusă

  • 13 Februarie 2022 16:23
Ambasadorul român în SUA, Andrei Muraru: România are nevoie de o prezență permanentă a militarilor americani. Avem o istorie îndelungată și traumatizantă în ceea ce privește agresiunea rusă

Ambasadorul român în SUA Andrei Muraru a afirmat că România are nevoie de o prezență permanentă a militarilor americani, argumentând că țara are o ”istorie îndelungată și traumatizantă” în ceea ce privește agresiunea rusă, conform Washington Post, citat de hotnews.ro.

”Ceea ce avem nevoie este o prezență permanentă a militarilor americani”, a declarat Muraru într-un interviu citat de Washington Post, el subliniind totodată că flancul sud-estic al NATO trebuie întărit, notează sursa citată.

”Aceasta este ceea ce ne trebuie - o prezență permanentă - pentru că, așa cum am văzut în ultimii șapte ani, Rusia nu este un prieten”, a declarat el, conform Washington Post, care invocă declarațiile sale, într-un material pe tema pregătirilor Occidentului pentru întărirea sistemului de apărare al estului în cazul unei invazii rusești în Ucraina.

”Este foarte, foarte clar. România este o țară cu o istorie îndelungată și traumatizantă în ceea ce privește agresiunea rusă”, mai afirmă diplomatul.

Washington Post mai notează că Româia, care s-a alăturat NATO în 2004, se simte în mod special expusă și insistă pentru forțe suplimentare americane pe teritoriul său. 

Dintre toate statele NATO, România are cea mai mare frontieră terestră cu Ucraina și are și zona de coastă a Mării Negre, care este greu de apărat, mai arată Washington Post, făcând referire și la faptul că în România se află și sistemul de apărare antirachetă, care o face să fie o țintă a furiei Moscovei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău