Ambasadorul Republicii Moldova la București, Victor Chirilă condamnă acțiunea de vandalizare a Cimitirului eroilor români din Fălești

  • 11 Aprilie 2022 08:51
Ambasadorul Republicii Moldova la București, Victor Chirilă condamnă acțiunea de vandalizare a Cimitirului eroilor români din Fălești

Ambasadorul Republicii Moldova la București, Victor Chirilă, condamnă acțiunea de vandalizare a Cimitirului eroilor români căzuți în Al Doilea Război Mondial din Fălești.

Diplomatul a declarat, pentru AGERPRES, că actul este „iresponsabil, barbar și criminal” și „pune în pericol pacea, armonia și stabilitatea internă a Republicii Moldova, într-un moment regional destul de periculos pentru securitatea sa”.

„Acest act de blasfemie nu trebuie lăsat nepedepsit. Autorii acestei crime sunt promotori ai urii, fricii și lipsei de respect față de normele de bază ale unei societăți civilizate. Ei trebuie identificați, investigați și penalizați fără întârziere de către organele de ordine și justiție”, a menționat Victor Chirilă.

Amintim că cimitirul eroilor români căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial de la Fălești a fost vandalizat recent cu însemne pro-ruse și naziste, iar pe cruci și pe troiță au fost desenate simbolurile agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

În cimitirul de la Fălești, inaugurat în septembrie 2021, sunt înmormântați 299 de eroi căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău