Ambasadorul Rep. Moldova la Kiev, Valeriu Chiveri: luăm în calcul evacuarea ambasadei, dar cred că acum e mai sigur să rămânem pe loc

  • 26 Februarie 2022 17:51
Ambasadorul Rep. Moldova la Kiev, Valeriu Chiveri: luăm în calcul evacuarea ambasadei, dar cred că acum e mai sigur să rămânem pe loc

Șeful misiunii diplomatice moldovenești la Kiev, Valeriu Chiveri, a comunicat pentru Radio Chișinău că Ambasada Rep. Moldova în Ucraina își continuă activitatea pe fondul agravării situației din Kiev.

Întrebat dacă se ia în calcul evacuarea diplomaților, Valeriu Chiveri a spus că „este pregătită evacuarea pentru orice eventualitate.”

„Consider că cel mai sigur loc acum pentru noi ar fi să rămânem pe loc, la ambasadă”, a menționat ambasadorul.

Autoritățile ucrainene au suplimentat numărul ofițerilor care asigură paza Ambasadei Rep. Moldova de la Kiev. Valeriu Chiveri a spus că diplomații moldoveni sunt în siguranță și toți se află pe teritoriul ambasadei, inclusiv pe timp de noapte.

„De azi, de la 17:00, a intrat în vigoare regimul de restricții care au fost introduse de autorități. Respectiv, nu putem ieși din ambasadă chiar dacă ne-am dori. Noi nu ieșim în oraș și nici nu recomandăm colegilor. În general, situația este stabilă la ambasadă și în zona în care ne aflăm”, a menționat Valeriu Chiveri.

Ambasadorul a mai spus că în cartierele vecine se aud, deși nu des, împușcături și explozii.

„Noaptea fost complicată. Au fost multe explozii și împușcături, dar nu în zona în care este amplasată ambasada”, a mai spus Valeriu Chiveri pentru Radio Chișinău.

Ambasada Rep. Moldova de la Kiev continuă să ofere servicii consulate. Numărul solicitărilor a mai scăzut, dar în schimb a crescut mult numărul adresărilor la Consulatul Rep. Moldova de la Odesa.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău