Ambasadorul R. Moldova în Rusia, convocat la Ministerul de Externe rus

  • 21 Noiembrie 2023 07:45
Ambasadorul R. Moldova în Rusia, convocat la Ministerul de Externe rus

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Lilian Darii, a fost convocat în după amiaza zilei de ieri la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova. Ambasadorului i-a fost înmânată o notă de protest privind „persecutarea presei de limbă rusă” din țara noastră și interzicerea accesului pe teritoriul Federației Ruse pentru 11 deputați, informează MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

„Pot să confirm convocarea Ambasadorului Lilian Darii la Moscova și interzicerea accesului pe teritoriul Federației Ruse pentru 11 deputați. Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spațiul nostru informațional împotriva oricărei ingerințe externe și să menținem o poziție fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a declarat Igor Zaharov.

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Lilian Darii, a fost convocat și în luna octombrie curent la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova. Atunci, diplomatului moldovean i-a fost înmânată o notă de protest privind „persecuția presei de limbă rusă în Moldova”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău