Ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a revenit la Moscova și a discutat cu Grigori Karasin despre alegeri

  • 14 Martie 2019 10:10
Ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a revenit la Moscova și a discutat cu Grigori Karasin despre alegeri

Ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a revenit la Moscova.

Andrei Neguță a avut o întrevedere cu viceministrul de Externe, Grigori Karasin. Potrivit unui comunicat al diplomației de la Moscova, Andrei Neguță și Grigori Karasin au discutat despre relațiile moldo-ruse în contextul alegerilor parlamentare din R. Moldova. 

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a decis, pe 13 februarie, să-l recheme din funcție pe Ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguță, fără a anunța motivul acestei acțiuni. În același timp, reprezentanții PD au declarat că motivul retragerii este că Andrei Neguță nu a depus suficiente eforturi pentru ca reprezentanța Transnistriei în Rusia să nu aibă loc.

Autoritățile de la Chișinău au confirmat și efectuarea unor percheziții la sediul Ambasadei R. Moldova în Rusia, declarând că vor oferi  ulterior detalii, lucru care nu s-a mai întâmplat. Presa a scris că în cadrul Ambasadei activa o organizație ce pretinde că se ocupă cu problemele diasporei, în realitate fiind o organizație de tineret a PSRM. În cadrul misiunii diplomatice se concentrau toate foile volante de agitație pentru PSRM și, ulterior, erau transmise în regiuni la liderii organizațiilor diasporei. Toate aceste activități ar fi fost coordonate cu ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguță.

Andrei Neguță este ambasador al Republicii Moldova în Rusia din luna mai 2017. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău