Ambasadorul R.Moldova atestă o excelentă colaborare moldo-română, cu ocazia listării vinăriei Purcari la București

  • 15 Februarie 2018 17:58
Ambasadorul R.Moldova atestă o excelentă colaborare moldo-română, cu ocazia listării vinăriei Purcari la București

Relațiile dintre Republica Moldova și România au fost marcate de o excelentă colaborare bilaterală în toate domeniile, în ultimii ani, iar Bucureștiul a fost și rămâne primul susținător al apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, a subliniat, astăzi, ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, cu prilejul listării companiei de vinuri Purcari la Bursa de Valori București.

România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, volumul schimburilor comerciale dintre cele două state depășind, anul trecut, un miliard de dolari.

Ambasadorul speră ca proiectele energetice de interconexiune între cele două țări să se realizeze într-un ritm accelerat.

„Republica Moldova este interesată în continuare în atragerea investițiilor românești în economia națională a Republicii Moldova. Aș vrea să amintesc aici și importanța pe care o acordă Guvernul Republicii Moldova implementării proiectelor de interconexiune a rețelelor de transport, energie electrică și gaze naturale dintre Moldova și România. Sperăm ca anul acesta, An Centenar, proiectele energetice, în special gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, se vor realiza într-un ritm accelerat și vor contribui la consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, demonopolizarea și diversificarea resurselor și rutelor energetice”, a subliniat șeful misiunii diplomatice a Republicii Moldova de la București.

Ambasadorul Mihai Gribincea a precizat că în Republica Moldova activează în prezent peste 1.600 de firme cu capital românesc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău