Ambasadorul Poloniei: În societatea moldovenească se observă o dorință veritabilă de schimbare

  • 15 Mai 2021 09:15
Ambasadorul Poloniei: În societatea moldovenească se observă o dorință veritabilă de schimbare

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomeij Zdaniuk, se arată convins că țara noastră poate deveni prosperă și predictibilă în fața partenerilor externi, iar pentru acest lucru sunt necesare reforme temeinice și voință din partea clasei politice. Potrivit lui, alegerile parlamentare anticipate sunt un un prilej pentru politicieni de a răspunde așteptărilor oamenilor, notează IPN.

Ambasadorul Poloniei le sugerează politicienilor de la Chișinău să se inspire din experiența altor state post-sovietice, care au ales parcursul european. Diplomatul a oferit în acest sens exemplul Poloniei.

„Sunt convins că politicienii care vor câștiga alegerile, dacă nu se vor apuca de treabă, vor pierde încrederea cetățenilor. Ei trebuie să facă astfel încât țara să fie atractivă în primul rând pentru cetățeni și atunci, vă asigur, vor veni și partenerii externi cu multe proiecte interesante. Așa a fost și în Polonia, care acum 30 de ani se afla într-o stare absolut cumplită, e cazul și a altor state din zonă, sunt convins că Republica Moldova va merge pe calea prosperării” a spus Bartlomeij Zdaniuk, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Diplomatul mai spune că alegerile parlamentare anticipate le oferă șansa politicienilor din Republica Moldova de a se plia pe așteptările cetățenilor, în contextul în care în societate se observă o dorință veritabilă de schimbare.

Ambasadorul a vorbit de avantajele integării europene resimțite de Polonia după aderarea din 2004 și a menționat că Polonia recunoaște independența și integritatea Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute la nivel internațional.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău