Ambasadorul libanez la Berlin este noul premier al Libanului după ce a obținut cele mai multe voturi în consultările parlamentare

  • 31 August 2020 15:36
Ambasadorul libanez la Berlin este noul premier al Libanului după ce a obținut cele mai multe voturi în consultările parlamentare

Mustafa Adib, ambasadorul libanez în Germania, a fost numit prim-ministru după ce a obținut cele mai multe voturi în consultările parlamentare conduse de șeful statului Michel Aoun, scrie Agerpres.

Numirea lui Adib, în vârstă de 48 de ani, a intervenit cu câteva ore înainte de sosirea în Liban a președintelui francez Emmanuel Macron, care i-a îndemnat pe liderii libanezi să formeze rapid un "guvern de misiune" însărcinat cu scoaterea țării din criza economică și politică.

Adib, ambasador la Berlin din 2013, a fost ales după ce a obținut 90 de voturi pentru dintre cele exprimate de 128 de membri ai parlamentului, potrivit Radio Vocea Libanului.

Noul guvern va trebui să conducă țara prin multiple crize. Anunțul intervine la mai mult de trei săptămâni după ce prim-ministrul Hassan Diab a demisionat în urma unei explozii masive în capitala Beirut ce a ucis peste 180 de persoane și a rănit alte 6.000.

Prim-ministrul libanez desemnat Mustapha Adib a cerut formarea unui nou guvern în timp record și implementarea imediată a reformelor ca un punct de început pentru un acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI). "Șansa pentru țara noastră este mică", a declarat Adib după ce a fost desemnat oficial de către președintele Michel Aoun.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău