Ambasadorul Israelului în R. Moldova a adus un omagiu victimelor pogromului din Chișinău și ale fascismului

  • 15 Septembrie 2022 16:30
Ambasadorul Israelului în R. Moldova a adus un omagiu victimelor pogromului din Chișinău și ale fascismului

Noul Ambasador nerezident al Statului Israel în Republica Moldova, Joel Lion, a adus ieri, 14 septembrie, un omagiu victimelor pogromului din Chișinău din 1903 și victimelor fascismului, transmite MOLDPRES.

Oficialul a vizitat Memorialul victimelor pogromului din Chișinău din anul 1903 și Memorialul Victimelor Fascismului, unde a aprins lumânări în memoria persoanelor ce au avut de suferit.

„Poporul moldovenesc și cel evreiesc au în comun o vastă și tulburătoare istorie. Când am fost numit reprezentant oficial acreditat al Statului Israel în R. Moldova am simțit că este datoria mea să aduc un omagiu celor care au avut de suferit doar pentru că erau evrei. În timp ce am aprins aceste lumânări în memoria lor, mi-am promis că Israelul va avea mereu grijă ca nici un evreu să nu mai aibă de pătimit”, a spus Joel Lion.

Omagiul a fost adus după evenimentul de prezentare a scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador șefului statului Maia Sandu și întrevederea oficială cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Joel Lion este Ambasador al Statului Israel în Republica Moldova și în Armenia, cu reședința la Ierusalim. A fost Ambasador al Israelului în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău