Ambasadorul Greciei în Rusia va părăsi Moscova la sfârșitul lunii septembrie

  • 15 August 2018 17:19
Ambasadorul Greciei în Rusia va părăsi Moscova la sfârșitul lunii septembrie

Ambasadorul Greciei în Rusia, Andreas Friganas, care săptămâna trecută a fost convocat la Atena, va părăsi Moscova în această toamnă, cel mai probabil la sfârșitul lunii septembrie, a anunțat, miercuri, o sursă diplomatică greacă.

"Data exactă a reîntoarcerii ambasadorului în Grecia nu a fost încă hotărâtă, dar, cel mai probabil, Andreas Friganas va părăsi Rusia în această toamnă, la sfârșitul lunii septembrie" - a subliniat sursa citată.

Menționăm că, la 11 iulie, publicația Kathimerini a anunțat că Guvernul grec a decis să expulzeze doi diplomați ruși și să interzică accesul în Grecia în cazul altor doi. Potrivit informațiilor, Grecia îi acuză pe aceștia de amestec în treburile interne ale țării și de săvârșirea unor acțiuni care subminează securitatea națională.

La 6 august, Friganas a fost convocat la sediul MAE rus, unde i-a fost înmânată o notă în care partea greacă este înștiințată de luarea unor măsuri "în oglindă". La sfârșitul săptămânii trecute, doi diplomați greci au părăsit Moscova.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău