Ambasadorul Georgiei în R. Moldova: „Vă îndemn să descoperiți Georgia!”

  • 18 Martie 2016 10:07
Ambasadorul Georgiei în R. Moldova: „Vă îndemn să descoperiți Georgia!”

Ambasada Georgiei în Republica Moldova și Administrația națională de turism din Georgia îndeamnă cetățenii moldoveni să descopere Georgia la 25 de ani de independență.

Potrivit oficialilor georgieni, în această perioadă, în Georgia s-au schimbat multe lucruri, iar țara a devenit o destinație turistică inedită, transmite IPN.

Prezent la evenimentul de prezentare a țării în calitate de destinație turistică, ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze, a declarat că Georgia a fost mereu o țară atrăgătoare, inclusiv datorită diversității formelor de turism. Totodată, ambasadorul a subliniat că cea mai importantă atracție turistică rămâne comunicarea cu oamenii din Georgia, care, spune el, la fel ca cei din Moldova, sunt foarte binevoitori și ospitalieri. „Dintotdeauna, în Georgia se consideră că oaspetele este trimisul lui Dumnezeu. Pornind de la această înțelegere, fiecare musafir este primit cu sufletul și brațele deschise”, a menționat Merab Antadze.

Celor care vor vizita Georgia, în special capitala Tbilisi, ambasadorul le-a recomandat să viziteze orașul vechi. Potrivit lui, în acea zonă, pe o suprafață mică, sunt amplasate o biserică creștin-ortodoxă, una catolică, o sinagogă, o biserică armenească, precum și moschei șiite și sunnite. Merab Antadze a spus că toți acei oameni, de naționalități diferite, conviețuiesc împreună, iar în Georgia niciodată nu au fost înregistrate probleme interetnice.

Totodată, reprezentanții Administrației naționale de turism din Georgia au declarat că, pe parcursul anului 2015, numărul vizitatorilor moldoveni în Georgia s-a mărit cu circa 30 %. De asemenea, aceștia au menționat că în ultimii ani s-a investit în dezvoltarea țării, în special în infrastructură, iar de curând Georgia a obținut statutul de prima civilizație europeană.

Reprezentanții Administrației de turism din Georgia au spus că țara este atractivă pentru turiști nu doar datorită patrimoniului cultural, gastronomiei și vinurilor, dar și datorită securității. Specialiștii în turism din Georgia au subliniat, că în țară practic nu există corupție, iar poliția își face datoria conștiincios.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău